Paraziták északon

paraziták északon

paraziták és kölcsönös aktivisták ks4 módszerek helminthiasis kezelésére

Egyre északabbra terjednek a paraziták MTI A tanulmány a baktériumok, gombák, vírusok és férgek okozta vadvilági betegségek fokozott terjedését vetíti elő a következő öt évtizedre. Az amerikai Notre Dame Egyetem munkatársa, Jason Rohr szerint ennek komoly hatása lehet az emberekre is.

féregek lakinja pinworm seliger

Éppen ezért a saját egészségünkre is gondolnunk kell, amikor olyan tanulmányokat olvasunk, amelyek eredményei azt sugallják, hogy paraziták északon a fertőző betegségek a vadállatok körében" - mondta a szakember, aki a tanulmány társszerzője volt. A klímaváltozás hatására már most növekedés tapasztalható a vadvilágot érintő betegségekben és az emberek meg is fertőződnek a vadvilági eredetű betegségekkel, paraziták északon az a Covid esetében is látható.

hogyan lehet férgeket találni felnőttekben kerekférgekről álmodott

Paraziták északon tanulmány szerint a hideghez szokott állatfajoknál a környezetük melegedése, míg a meleghez szokottaknál az élőhelyük lehűlése növeli a betegségek kockázatát. A szakemberek világszerte élő csaknem szárazföldi és édesvízi állatfaj több mint vadon élő populációjára vonatkozó adatokra alapozták a tanulmányukat.

orsóféreg férgek gyógyítása papillómák és paraziták

A kutatók régi éghajlati adatokat és a következő öt évtized lehetséges klímaforgatókönyveit felhasználva vázolták fel a paraziták által terjesztett vadvilági betegségek várható terjedését. A jelenlegi szén-dioxid-kibocsátás és melegedési ütem mellett a paraziták elterjedtségének "hirtelen" megugrása várható a magas földrajzi paraziták északon és magas tengerszint feletti magasságokban, néhányuk akár megkétszereződhet re számos északi és hegyi területen.

Amennyiben a felmelegedés lassul, akkor "jóval kisebb növekedésre lehet számítani a vadvilágot érintő fertőző betegségekben". A legnagyobb veszélyben a hidegvérű állatok - köztük paraziták északon, halak és rovarok - vannak, amelyek nem tudják szabályozni a testhőmérsékletüket, hogy alkalmazkodjanak a melegedő környezethez.

paradicsom szaga hátfájás rossz lehelet

A hideg éghajlaton élő emlősök részben ki tudják védeni a hőstresszt a testhőmérsékletük szabályozásával. Az emlősöket megfertőző olyan paraziták, mint a kullancsok azonban gyorsabban fognak fejlődni és a bolygók parazitája a meleg környezetben.

felírják a helminthiasis kezelésére ascaris peték a székletben megtermékenyítetlen peték

Olvassa el is