Onkológiai férgek

onkológiai férgek

Babéziózis kutyában - csak egyszerűen

Főoldal » Betegségek » Rák » Bélbaktériumok és az onkológia A bélbaktériumok hatással lehetnek arra, hogy miként reagálnak a daganatos betegek a kezelésre - derült ki két tanulmányból is, amelyet a Science című tudományos folyóiratban tettek közzé a Texas Egyetem MD Onkológiai férgek Rákkutató Intézetének kutatói. Tanulmányukhoz a kutatók áttétes melanomában szenvedő olyan beteg bélféreg hasmenes baktériumok, vírusok, gombák alkotta - mikrobiomjának mintáit elemezte, akik a programozott sejthalál beindításáért felelős PD1-gátlót is kaptak.

onkológiai férgek

Ez olyan terápia, amely az immunrendszert aktivizálja a daganatok megtámadására. A kezelésre jól reagáló betegek mikrobáit a tudósok átültették egerekbe és onkológiai férgek, miként reagálnak a PD1-gátlóra. Az embereknél megfigyelt eredményekhez hasonlót kaptak - írták tanulmányukban.

onkológiai férgek

A másik kutatásban francia, svéd és amerikai szakemberek azt vizsgálták, milyen hatással van az antibiotikum az immunterápiával kezelt tüdő- vagy veserákos betegek terápiájára, ha PD1-gátlót kapnak.

Kimutatták, hogy kisebb a túlélési esélye annak, aki korábban antibiotikumot szedett húgyúti vagy fogfertőzésre, mint annak, aki nem kapott antibiotikumot.

Antibiotikummal kezelt egereknél kimutatták, hogy ha az Akkermansia muciniphila nevű baktériumokat adták kiegészítőként az állatoknak, azok jobban reagáltak a terápiára.

onkológiai férgek

Forrás: MTI.

Olvassa el is