Nő galandféreg, Galandférgek

Horváth Balázs, általános orvos A hólyagférgesség vagy echinococcosis Magyarországon talán a legnagyobb problémát okozó féregfertőzés. Kórokozója leggyakrabban az Echinococcus granulosus, mely mm hosszú, főként kutyákban él, illetve juhok játszhatnak még szerepet a férgek nő galandféreg.

nő galandféreg

Hirdetés A bélféreg lenyelt petékkel terjedhet emberre. A petékből a vékonybélben kikelnek a lárvák, melyek a bélfalat átfúrva vándorolnak, és rendszerint a májban vagy a tüdőben ritkábban csontokban és az agyban telepednek meg.

nő galandféreg

Itt folyadékot tartalmazó, vastag falú tok ciszta képződik körülöttük. Hólyagféreg Forrás A ciszták ritkán nőnek akkorára, hogy önmagukban tüneteket okozzanak. A tüdőben levő ciszta nő galandféreg néha véres köpet, az agyi ciszta fejfájást, epilepsziát, idegbénulásokat okozhat.

Orsóféreg, ostorféreg, galandféreg, szívféreg, bőrféreg, tűdőféreg...

Az igazi veszélyt az jelenti, ha a ciszta fala megreped, és így a hólyagféreg cisztájában található testidegen fehérjék hirtelen és nagy mennyiségben érintkezésbe kerülnek a gazdaszervezet immunrendszerével.

Ez egy életveszélyes, allergia-szerű reakciót anafilaxiás sokkot okozhat. A kórismét vérvétel után a vérszérumból végzett vizsgálattal komplementkötési reakció állapítják meg.

nő galandféreg

A férgesség kezelésben a ciszták sebészi eltávolítására kell törekedni, amennyiben ez nem lehetséges, mebendazolt szoktak adni. A téma cikkei.

  • Magyarra átültette és kibővítette: Dr.
  • Magyarra átültette és kibővítette: Dr.
  • Az életveszélyes viktoriánus fogyókúra: a galandféreg-diéta » Múlt-kor történelmi magazin » Hírek
  • Öngyilkos diéta: A féregfogyókúra
  • Hogyan ismerheti fel a galandférgesség tüneteit kutyájánál?

Olvassa el is