George parazita, Kettős torzok – Wikipédia

Fonálférgek – Wikipédia

Jurassic Park újratöltve: emlősvért találtak egy ősi kullancsban Pesthy Gábor A kullancs belsejében jól kivehetők az utolsó lakomájából származó vörösvérsejtek.

A george parazita eredetét egyelőre még nem sikerült pontosan meghatározni, de valószínűleg egy ősi majomból származik, olvasható a Science Alert tudományos portálon.

george parazita

A majmok előszeretettel kurkásszák egymást. Feltehetőleg ekkor szedhette ki a vérrel teli kullancsot a társából az egyik majom, aztán az ujját egy gyantás ágba törölte.

Szerinte ez az emlősökből származó eddig talált legősibb vörösvérsejt-fosszília.

george parazita

Noha elképzelhető, hogy a kullancsban lévő vér valami kutya- vagy nyúlféléből származik, a vörösvérsejtek mérete és a fanedv amelybe belekenődött a kullancs közelsége a majomeredetet teszi a legvalószínűbbé. A Babesia microti emberek és george parazita állatok vérét fertőzi meg, és a babeziózis nevű, potenciálisan halálos kimenetelű betegséget okozza.

Magyarországon emberi fertőzés valószínűtlen, de a kutyákra nézve végzetes lehet.

george parazita

Jurassic Park majmokkal? Ha ez az egész borostyános időkapszula dolog emlékeztet a Jurassic Parkra, az nem a véletlen műve. A filmhez és a regényhez az alapötletet Poinar Jr.

Ugyanis Poinar Jr.

george parazita

Olvassa el is