Féregellenes ital

féregellenes ital

A macskák számára kifejlesztett spot-onok védelmet nyújtanak számos parazita ellen.

féregellenes ital

Fontos figyelmesen elolvasni a termék dobozán lévő leírást és a használati utasítást. Célszerű olyan spot-ont választani, amelynek hatóanyaga az emberre és állatra ártalmatlan, ami biztonságosan alkalmazható, és az állat testtömegének megfelelő hatóanyag-tartalmú. Legújabb terméktesztünkben a macska spot-onkat vizsgáltuk.

Az eredményekkel hamarosan jelentkezünk, de addig is sorra vesszük az általunk tesztelt termékek hatóanyagának funkcióit.

féregellenes ital

Dinotefurán A rovarok idegrendszerére hatva azok pusztulását okozza. Kontakt hatású méreg, azaz nem szükséges, hogy a rovarok elfogyasszák.

Három csodálatos gyógynövény

Eprinomektin A gyomor- bélcsatorna, valamint a bélcsatornán kívüli fonalférgek ellen is hatékony, továbbá szívférgesség megelőzésére is alkalmazható. Etofenprox Féregellenes ital csak rovarölő készítményekben, hanem növényvédőszerekben féregellenes ital alkalmazzák.

Utazók hasmenése

Az etofenproxra, mint növényvédőszer-maradékra az élelmiszerekkel biztonságosan elfogyaszthatónak tartott mennyiséget állapítottak meg a nemzetközi értékelő testületek.

A rovarok kiirtását tekintve viszont méregként funkcionál.

Fokozott elővigyázatossággal szedheti, ha - vérszegénységben szenved, - asztmában, szénanátha-szerű kísérő tünetekkel járó krónikus légúti fertőzésben szenved, illetve ha korábban bármely fájdalomcsillapító és reuma ellenes szer túlérzékenységi reakciót váltott ki Önben. Óvatosan szedhető az esetlegesen kialakuló ergotamin-függőség miatt ergotizmus. A készítmény hatása a gépjárművezetésre és gépek üzemeltetéséhez szükséges képességekre Klinikai vizsgálatok eredményei e tárgykörben nem állnak rendelkezésre, de a készítmény lehetséges mellékhatásai miatt gépjárművezetéskor és balesetveszélyes munkavégzéskor a gyógyszer alkalmazása óvatosságot igényel. A Kefalgin filmtablettával történő kezelés ideje alatt alkalmazott egyéb gyógyszerek Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett egyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható készítményeket féregellenes ital.

Fipronil Nem élelmiszer célú állatoknak engedélyezett állatgyógyászati készítményekben és növényvédőszerekben megtalálható hatóanyag. Rovarok és atkák ellen hatásos, a paraziták központi idegrendszerében fejti ki aktivitását.

féregellenes ital

Élelmiszer célú állatok kezelésére nem használható. A kezelt macska bőrére jutott hatóanyag nagy hányada a faggyúmirigyekben akkumulálódik és innen folyamatosan választódik ki a bőr viaszrétegébe. Zsírban jól oldódik, ezért a szervezetbe kerülve felhalmozódhat elsősorban a zsírban gazdag szövetekben.

Szöveti cestodák okozta hepatopathia

A szervezetbe jutva hatása lehet a központi idegrendszerre átmenetilega májra és a pajzsmirigyre. Fluralaner A vérrel táplálkozó élősködők kullancsok, bolhák idegrendszerét károsítja, így pusztítja azokat. Hatása 12 hétig is fennáll.

féregellenes ital

Gerániol Rovarriasztó repellens hatóanyag, monoterpén alkohol, amely különböző növényekből, például a pálmarózsa olajból nyerhető ki. Széles körben alkalmazzák illatanyagként.

féregellenes ital

Biztonságosabb, mint az ölő hatású hatóanyagok, de hatékonyságban is elmarad tőlük. Imidakloprid Rovarokra ható idegméreg, amit a kutya és macska spot-onok mellett növényvédőszerekben és a rovarölő permetezőszerekben is használnak. Ez is érdekelheti.

féregellenes ital

Olvassa el is