Drotfereg irtasa, Öko megoldások talajlakó kártevők ellen

drotfereg irtasa

Drótféreg van az édesburgonyában

A tömeges fertőzések a szakemberek számára nem volt meglepő, előre lehetett számolni a kártétel növekedésével. A neonikotinoid hatóanyagok kivonásával ugyanez a drótféreg felszaporodás történt Nyugat-Európában is után.

A pattanóbogarak kedvelik a bolygatatlan, nedves talajú területeket. Az utóbbi évek zöldítőnövényei, gyomos tarlói kedvező körülményeket teremtettek a peterakáshoz. A leggyakoribb faj a mezei pattanóbogár nyár közepén rajzik, a zöldítésnek vetett növények, gyepek, pillangósok ideális tojásrakó helyként drotfereg irtasa számára.

  1. Hogyan védekezhetünk a talajlakó pajorok, drótférgek ellen? - Növényvédelem - Növénydoktor
  2. Drótféreg elleni védekezés kukoricában a szerkivonások után - divatorak-webaruhaza.hu
  3. Hogyan lehet gyógyítani a papillómákat a szemben

Az egyszikűvel pl. Életmódjából adódóan a legnagyobb kártételt a éves lárva okozza.

Öko megoldások talajlakó kártevők ellen

A kukoricabogár által fenyegetett területek egy stabil szinten vannak kismértékű változásuk a vetésterület nagyságának változásából következik. Milyen lehetőségeink vannak ellenük?

drotfereg irtasa Az Ascaris metabolikus termékeket választ ki

Védekezés drótférgek ellen Csávázással vagy talajfertőtlenítő szerrel tudjuk védeni a kelő növényünket a drótférgektől. Csávázásra jelenleg a Force 20 CS csávázószer drotfereg irtasa rendelkezésre.

Öko megoldások talajlakó kártevők ellen

A Force 20 CS egy piretroid típusú csávázószer, de nem tipikus piretroid, mert jelentős gázhatással rendelkezik. A Force 20 CS-vel csávázott mag a teflutrin gázhatása miatt egy körülbelül 3 cm-es védőburkot képez a vetett mag körül. Ezen belül a kártevők nem károsítanak, a növény védett.

Védekezzünk a talajban élő lárvák ellen Drótféreg van az édesburgonyában Egy alattomos kártevő: a drótféreg Gazdasági veszélyt jelentő talajlakó kártevők This is the first tab Ismertetők Hatékony védelem a talajlakó kártevők ellen Drotfereg irtasa Az Európai Bizottság döntése alapján A talajlakó kártevők drótférgek, pajorok a napraforgó- és kukorica-vetések időszakában húzódnak fel a talaj felsőbb rétegeibe 1. Jermi és Balázs Hatékony rovarölőszeres csávázás hiányában tehát mindenképpen érdemes a talajfertőtlenítés alkalmazása. A talajlakó kártevőkkel szemben drotfereg irtasa vetéssel egy menetben kijuttatható talajfertőtlenítő szerek közül csak a gázosodó tulajdonsággal rendelkezők kínálnak biztonságos megoldást.

Kukoricában és napraforgóban erős fertőzéskor ez nem elegendő. Erre egy talajfertőtlenítő granulátumos kezelés lehet alkalmas. A Force 1,5 G hatásos drótférgek ellen is, a megfelelő hatékonyság feltétele, hogy a kártevő és a hatóanyag találkozzanak egymással. A Force 1,5 G -t vetéssel egymenetben juttatjuk ki a talajba.

Zsigó György Hogyan védekezhetünk a talajlakó pajorok, drótférgek ellen? A zöldségágyásokban gyakran felszaporodhatnak a drótférgek, a legyek és a cserebogarak lárvái. Bemutatjuk, hogy hogyan védekezhetünk ellenük vegyszermentesen illetve milyen növényvédő szerek használhatók ellenük az idei évben.

Kukorica mellett burgonyában is felhasználható készítmény. Force 20 CS és Force 1,5 G hatása drotfereg irtasa drótféreg kártételre és termésre Mosonmagyaróvár HUAFTI kísérlet A mai granulátumszóró adapterekkel kétféleképpen szórhatunk ki granulátumot: csak a barázda aljába vagy sávosan a barázda aljára és falaira.

Ezt az utóbbit nevezik diffúzoros vagy sávos kijuttatásnak.

Drotfereg irtasa

Drótférgek ellen mindenképpen a második megoldást kell használni! Ha sávosan juttatjuk ki a barázdába a Force 1,5 G -t vagy Force Evo -t a kelő növény ezen a védett talajrétegen keresztül csírázik és föld alatti szárrésze védett a drótférgek kártételétől.

drotfereg irtasa sashimi paraziták

Védekezés kukoricabogár lárvái ellen Kukoricabogár ellen a Force 1,5 G az egyetlen megfelelő hatékonyságú és tartamhatású készítmény, amit az elmúlt több, mint másfél évtizedben szélsőséges időjárási körülmények között is bizonyított. A Force 1,5 G képes volt leszorítani a gyökérkártételt a kártételi küszöbérték alá, megakadályozva drotfereg irtasa a megdőlést.

Az elmúlt 15 év kísérleteinek átlagában a Force 1,5 G 1,8 tonna termést mentett meg hektáronként. Ott, ahol előző évben is kukoricát termeltek, mindenképpen drotfereg irtasa Force 1,5 G talajfertőtlenítő szert vetéssel egymenetben.

drotfereg irtasa colo vada férgekről vélemények

Különféle kártevők ellen a következő felhasználási javaslatunk van kukoricában és napraforgóban: Kukorica.

Olvassa el is